Zelfliefde en essentie zijn met elkaar verbonden. In essentie is namelijk alles oke, ook als het niet oke is. In essentie is er geen oordeel alleen “zijn”.  En het is de zelfliefde dat je voor je emoties en gevoelens zorgt. 

Het is beter voor je lichaam en je geestelijke gezondheid om je boosheid, verdriet en angst echt uit te spreken te erkennen dat het in jou aanwezig is als je dit ervaart. 

Als je namelijk dit erkent en het de ruimte geeft aan je eigen emoties, blijft alles door stromen. We denken vaak aan zelfliefde meteen aan van jezelf houden. Ja van jezelf houden hoort er ook bij. Alleen zelfliefde is jezelf elke keer geven wat je nodig hebt in ieder moment van de dag, je verlangens volgen.

Hier bij komt ego ook bij kijken. Ego reageert vanuit boosheid, woede, angst en afwijzing. Het gekwetste stuk in jou. Dus wat wil er dan op zo een moment gehoord en gezien worden?

Terwijl essentie vrij is van ego. Vrij van elk stuk oordeel. Zelf liefde is elke keer weer in je essentie stappen, voelen, erkennen en om armen wat er in jou leeft. En daar door vanuit liefde en vertrouwen de afgestemd stap maken die je helpt jou leven te creëren en manifesteren op jou voorwaarden. 

Zelfliefde is dus ook echt NEE kunnen en durven zeggen, vanuit essentie dus zonder oordeel, zonder de ja, maar’s. Nee zeggen naar iets of iemand toe, is de JA voor jezelf, vanuit liefde en vertrouwen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dit “lastig “ lijkt. Ik zie het liever als een uitnodiging naar jezelf toe om anders te gaan kijken, en anders te gaan kiezen. Naar wat je wel wilt. En het te kiezen hoe jij het wilt en wat je wilt ervaren. 

Helende groet, Mascha