We willen vaak bergen verzetten alles doen voor een ander, om maar geliefd te voelen. Om maar die bevestiging te krijgen. We zijn zo ontzettend op zoek buiten ons zelf dat we juist ons zelf vergeten. Hoe belangrijk dit is ga ik vertellen. We zijn zo ontzetten bezig met van alles na te jagen.. We leven niet meer in de Prehistorie en de middeleeuwen maar ons jacht gedrag is nog steeds aanwezig. We willen de nieuwste telefoon, netflix; “Ik moet die serie af kijken” we zijn zo dwangmatig bezig om ons leven inhoud te geven en in te vullen.. dat we het beste paard van stal overslaan.. ONS ZELF! Als we al een relatie met een ander aan willen gaan, zullen we ook de relatie met ons zelf aan moeten gaan, en dat houd in dat we in stilte zonder afleiding alleen met ons zelf om kunnen gaan.. Ik vond het vreselijk om alleen te zijn.. behalve toen ik met mijn paard in de bossen reed.. alleen. Ik merkte en heeft echt nog heel lang geduurd voor dat ik goed alleen kon zijn. Had nog wel wat karma stukken te behap stukken voor ik zelfstandig alleen kon zijn zonder me eenzaam te voelen. Als je van jezelf houd en als je je zelf accepteert zoals je bent voel je je niet eenzaam in het grootste gedeelte. Waarin ik mij vaak eenzaam voel is dat de wereld voor mij best overdonderend kan zijn en ik zo een andere kijk heb op de wereld dat ik me dan alleen voel.. Jeroen zei laatst tegen mij als je je nou weer zo voelt he, kom dan naar me toe en zeg het. Ik heb zo een rijke binnen wereld 80% daarvan kan ik niet eens in woorden uitdrukken maar is deels voelen. Daarvoor heb ik ook best wel moeite met taal en praten. Ik heb tijd en ruimte nodig om te landen. Om ergens binnen te komen, om mensen te leren kennen. Dat kon ik 20 jaar geleden allemaal niet aan. Ik kende mezelf niet goed genoeg. En ik had wel dat diepe verlangen van liefde dat er iemand van me hield die dat kon bevestigen.. En ik was ook zoekende en ik was ook jagende.. en het hielp niet.. Hoe goed ik ook me best deed. Ik leerde dat ik mijn best moest door voor MIJ.. dat ik mijzelf de liefde gaf waar ik naar verlangde.. En ik leerde dat de liefde die ik van mijn vader miste, mijzelf 2x zoveel moest geven. Want wat mij missen van een ander is het gebrek wat we in onszelf voelen. En dat betekend dat als wij iets missen, wij het ons zelf moeten gaan geven.. 2x 3x 4x misschien wel 5x zoveel als dat een ander zou doen. En weet je waarom WE ZIJN HET WAARD.. Als wij een goede relatie willen met onze omgeving, zullen we echt en diep van ons zelf moeten houden. EN dit is niet iets wat je gaat krijgen, dit is iets waar je voor kiest.. tegen jezelf zeggen ik HOUD van mezelf., ik houd van alles, ik houd van mijn sterke kanten, ik houd van mijn valkuilen, ik houd van mijn boosheid, ik houd van mijn vetrolletjes, ik houd volledig van mezelf. Een ander gaat die leegte niet op vullen. Nu kiezen, Nu van jezelf gaan houden, en er niet op gaan zitten wachten van Oh nu houd ik van mezelf! Want wat wil je dat er een lampje aan gaat nu ben je goed genoeg ? Wil je dat er stopbord komt te staan met een knop waar je op kan drukken; nu mag je van je zelf houden? Je hebt een heel leven waar je met jezelf opgescheept zit en als die relatie niet goed is dan heb je een hele zware lange weg te gaan. Je kan van alles onder het tapijt schuiven, je kan van alles blijven ontkennen, en voor weg lopen.. en je kan nog zoveel maskers en excuus truus’en vinden, het komt vandaag of morgen gewoon heel hard terug. Er is alleen maar nu en elke dag dat jij nog niet van jezelf houd is er 1 te weinig. Zelf liefde is er van weten waar je grenzen liggen, is weten wat je waard bent, is weten dat angst en onzekerheid niet reëel is. En bovenal het geeft vertrouwen, zelf vertrouwen, eigenwaarde en overvloed. En dan ga je stralen. Kies voor wie je wilt zijn, straal het uit en je zal zien dat alles op je pad mee gaat veranderen in een grote positieve vibe.

Wil je weer van jezelf houden? Wil je voelen wie jij in de kern bent? In 1 op 1 trajecten gaan we samen aan de slag zodat je van binnen uit kan stralen.  Stuur mij een mailtje info@engelenkrachtcentrum.nl voor meer info.