Rennen vliegen hollen, als alleen staande moeder, nou ben ik er niet speciaal een essentie coach en healer voor de moeders (ze weten mij wel te vinden), er valt mij wel iets op, vaak hoor ik op straat of tijdens boodschappen of waar dan ook..
” ja het is zo een super moeder, zo een super vrouw ze doet alles in der eentje, en ze heeft geen moment tijd om even bij te komen. Ik vind het zo knap van haar.. “
Hier knap ik zo godsgruwelijk op af.. vooral op de vrouwen die dit zeggen. Ik denk dat dan vaak WTF… hoe zo dan ? waarom is het knap als je je eigen grenzen stuk loopt, hoe zo dan is het goed als je je zelf totaal voorbijloopt. vaak gaat er dan ook iets niet goed in dat plaatje..
en ff serieus he, hoe komt het over als je zo praat over een andere vrouw.. en als je tijd over hebt om überhaupt zo een gesprek te voeren over een ander he, zou je dan niet eens vragen of zo een door hollende vrouw hulp nodig heeft, of zou je niet eens gewoon gaan helpen.. ?
Want tussen jou en mij .. Als vrouwen gaan vertellen dat ze het druk hebben, en van alles moeten, dan is het de omgeving die al haar aandacht krijgt, dan zijn het al haar familie en gezinsleden die haar aandacht krijgt. van mail en post en telefoon beantwoorden, baan, man, eventueel kinderen.. en zet ze zich zelf op de laatste plaats.
Wat gaat zo een hollende vrouw nu doen om bij te tanken? Op de bank met een zak chips in de hoop dat alles een keer beter wordt en bij draait?
De enige manier om een hollende vrouw tot stil stand te krijgen, is vaak op een kantel punt dat het te laat is. Burn out, uit geput, moe. Noem het maar op. En dan is het dweilen met de kraan open. Alle op gekropte en verstopte emoties die knallen in een keer door dat dood moeie lijf heen. Nog meer stress en spanning wat er uit komt.. en dan niet meer weten wat te doen en totaal ontreddert.. En vaak als een hollende vrouw een vriendin belt en zegt dat ze het even niet ziet zitten, krijgt ze misschien wel te horen maar jij hebt toch alles onder controle..
Ik heb al heel wat vrouwen gezien in mijn praktijk met zo’n soort verhaal. Ik was ook een hollende vrouw, zelf een hele jonge hollende vrouw, ik had het excuus nee als mijn paard maar oke is , als haar gezondheid goed is.. ik ben later wel aan de beurt..
Dat stukje van op schorten, jezelf te kort doen, alles weg geven om maar niet gezien en gehoord te worden, omdat als je een keer knapt in alle emoties je misschien pas na weken stopt met huilen.
Voor vrouwen die hollen, voor vrouwen die het vechten zat zijn, en anders willen. Voor vrouwen met een burn out verhaal, voor vrouwen met een narcisme achtergrond.. Ik weet waar je vandaan komt. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om jezelf die nummer 1 te vinden, en van jezelf gaan houden.
Als je altijd doet zoals je gewend bent krijg je ook elke keer het zelfde. NU mag het anders, nu weet je dat het menes is en dat je echt voor jezelf moet kiezen. Essentie in het hier en NU komen, en gaan kiezen hoe je het vanaf nu wel wilt hebben en hoe je het wel wil ervaren.
S.A.C.R.E.D.Journey ©  online training De heilige reis van selflove selfworth en meer. start binnen kort.
leren anders kiezen, leren anders te kijken, jezelf op #1 zetten, van jezelf gaan leren houden en vooral jezelf gaan zien als De bron van eigenliefde en creatie.
Liefs, Mascha